Jong? Rechten heb je!

Project rond jongerenrechten wordt afgesloten met een livestream en vereeuwigd in een muurschildering

zaterdag 29 mei van 10 tot 12.30 uur

In volle coronatijd verkenden een aantal Eeklose jongeren in vier afzonderlijke groepjes het thema jongerenrechten. Ze kregen hulp van een creatieve ‘meter of peter’ en werkten met fotografie, raamschilderingen, muziek en stopmotion film. De jongerenwerkers van Wijkcentrum De Kring en Jeugdhuis De Route begeleidden het proces.

Op zaterdag 29 mei volgt een ‘grote finale’ met twee activiteiten:

Cc De Herbakker vormt het decor voor een livestream waarbij actrice/ presentatrice Naomi Janssens in gesprek gaat met de jongeren, een woordvoerder van tZitemzo en de ‘peters en meters’: vzw Mooss, fotografe Kawtar Ouh, illustratrice Tille Pepermans en muzikant/ rapper Rian Snoeks. Alles wordt afgewisseld met beelden van het traject en de resultaten. 

Van 10 tot 12.30 uur op het Youtube kanaal van cc De Herbakker 

Streetartist Jeremiah Persyn, alias Jamz/Jamezon zal de muur van Boelare 143, aan Freinetschool ‘De Kleine Helden’, aanpakken in het thema kinderrechten. Alle deelnemende jongeren gaan de hoogte in om hun naam in het kunstwerk te schrijven. Op die manier worden het thema, het project en de deelnemers vereeuwigd. 

Dit project is een samenwerking tussen tZitemzo, vzw De Verstelling, Wijkcentrum De Kring, de Eeklose Jeugddienst en Sarazon Creative. De stad Eeklo steunt het project logistiek en de provincie Oost-Vlaanderen financiert (Oost-Vlaanderen, een solidaire Provincie).