Repair Café zaterdag 23 maart – met demonstratie 3D printen

Op zaterdag 23 maart biedt LDC Zonneheem voor het eerst onderdak aan de ploeg van het Eeklose Repair Café en dat is goed nieuws. De centrale ligging en de ruime lokalen met veel natuurlijke lichtinval zijn ideaal voor het uitvoeren van herstellingen. 

Op deze eerste bijeenkomst in de nieuwe locatie, zal er ook een demonstratie 3D-printen zijn. Met zo’n toestel kunnen driedimensionale voorwerpen geprint worden. Een Repair Café medewerker zal tonen hoe dat in zijn werk gaat. Ook wie niets te herstellen heeft, is welkom.

Op een Repair Café zetten vrijwilligers zich in om allerlei materiaal na te kijken en, indien mogelijk, te herstellen. Er zijn telkens reparateurs voor elektrische toestellen, voor kleren en textiel en voor (parel)kransen. Fietsherstel en –registratie is er enkel op de bijeenkomsten die plaatsvinden in Wijkcentrum De Kring. En, goed nieuws, onlangs kreeg de ploeg ook versterking van iemand die overweg kan met het herstellen van (hand)tassen.

Na registratie aan het onthaal word je, in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Wie weet wat er aan het toestel mankeert kan een vervangstuk meebrengen. Wie een rits wil laten inzetten, haalt liefst de oude eruit en brengt een passende nieuwe mee. Weet je niet wat er scheelt, dan is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit.

Het is mogelijk dat je even moet wachten vooraleer je aan de beurt bent. Maar geen nood, de cafetaria open. Je kan er iets drinken en de kans dat je buren ontmoet of met anderen wachtenden aan de praat raakt, is groot. 

De volgende bijeenkomsten in LDC Zonneheem vinden plaats op zaterdagen 25 mei, 21 september en 23 november. Op zaterdagen 27 april, 22 juni en 26 oktober is het in Wijkcentrum De Kring te doen. Op die dagen is er ook fietsherstel en mogelijkheid om je fiets te laten graveren.

Behalve op herstellen en ontmoeten, focust Repair Café ook op het uitwisselen van informatie, het behoud van waardevolle reparatiekennis en het opwaarderen van handenarbeid.

Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken is welkom. Reparateurs (elektrisch of ander materiaal, fietsen) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden. Ook (amateur) fotografen zijn welkom!

Interesse? Contacteer ons! deverstelling@gmail.com of 0486 22 00 82