Repair Café Eeklo op zaterdag 15 februari in Wijkcentrum De Kring

Na een winterpauze van twee maanden – in december en januari zijn er geen bijeenkomsten – zijn de herstellers terug present op zaterdag 15 februari. Ditmaal in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136 in Eeklo. De deuren gaan open om 9.15 uur, het laatste stuk wordt aanvaard om 11.45 uur en om 12 uur gaan de gereedschapskisten terug dicht. 

Die dag zijn ook de fietsherstellers aanwezig en ook de politie is van de partij om fietsen te registreren.

Onder het motto ‘Als herstellen een optie is, hoef je het niet weg te gooien, zetten vrijwillige reparateurs zich in om defecte elektrische toestellen en ander materiaal te herstellen. Je kan ook langskomen met kleren en textiel: zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, enz. Ook voor (parel)kransen en juwelen ben je op Repair Café Eeklo aan het juiste adres: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten … het kan allemaal.

Op elke bijeenkomst in Wijkcentrum De Kring is er ook fietsherstel en fietsregistratie.

Alle herstellingen zijn gratis, behalve eventuele wisselstukken. Die zijn niet voorradig. Als je weet wat er mankeert, is het handig om een vervangstuk mee te brengen. Voor het inzetten van een rits, breng je best een passende vervangrits mee en haal je de oude eruit.

Weet je niet wat er scheelt of hoe je het moet aanpakken, dan kijken de herstellers het na en geven je advies. Als er een vervangstuk moet aangeschaft worden, is het dus mogelijk dat je nog eens moet terugkomen met het passende onderdeel.

Hoe werkt Repair Café Eeklo? Lees meer.

Organisatie en contact: vzw De Verstelling – deverstelling@gmail.com – 0486 22 00 82