Repair Café Eeklo op zaterdag 21 maart in LDC Zonneheem. Met gratis workshop = AFGELAST!

Het coronavirus verspreidt zich in ons land en dat heeft zo zijn gevolgen. Op vraag van de overheid heeft de stad Eeklo het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem gesloten en alle activiteiten geannuleerd. 


Daardoor kunnen ook de bijeenkomst van Repair Café Eeklo en de workshop ‘Nieuwe creaties met kapotte juwelen’, die daar gepland waren op zaterdag 21 maart, niet doorgaan. 


Omdat gezondheid een prioriteit is, heeft het bestuur van vzw De Verstelling besloten om niet op zoek te gaan naar een alternatieve locatie, maar deze bijeenkomst af te gelasten.

Onder het motto ‘Als herstellen een optie is, hoef je het niet weg te gooien, zetten vrijwillige reparateurs zich in om defecte elektrische toestellen en ander materiaal te herstellen. Je kan ook langskomen met kleren en textiel: zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, enz. Ook voor (parel)kransen en juwelen ben je op Repair Café Eeklo aan het juiste adres: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten … het kan allemaal. Alle herstellingen zijn gratis, behalve eventuele wisselstukken. Die zijn niet voorradig.

Per bijeenkomst zijn er bij Repair Café Eeklo zo’n 25 medewerkers actief. Iedereen zet zich vrijwillig en gratis in. Door een goede samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis Opvangcentrum slaagt Repair Café Eeklo erin om diverse (ex-) bewoners als reparateur te betrekken. Behalve een uitwisseling van praktisch reparatiekennis tussen diverse bevolkingsgroepen, bevordert dit ook de samenwerking en integratie.

Een paar praktische tips: weet je wat er aan het toestel of de fiets mankeert (kapotte stekker, snoer, binnenband, remkabel, …) breng dan een passend vervangstuk mee. Wie een rits wil laten inzetten, haalt best de oude eruit en brengt een passende nieuwe mee. 

Weet je niet wat er scheelt, dan is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit. Ze doen hun uiterste best om je toestel te herstellen. Maar het is mogelijk dat het niet te herstellen is of dat je een extra onderdeel moet aanschaffen en op het volgende Repair Café moet terugkomen. Het is ook mogelijk dat je even moet wachten vooraleer je aan de beurt bent. Maar geen nood, de cafetaria open. Je kan er iets drinken en de kans dat je buren ontmoet of met andere wachtenden aan de praat raakt, is groot. 

Hoe werkt Repair Café Eeklo? Lees meer.

Organisatie en contact: vzw De Verstelling – deverstelling@gmail.com – 0486 22 00 82