Repair Café Eeklo

Wat is een Repair Café?

Een Repair Café is geen echte hersteldienst maar een plaats waar vrijwilligers samenkomen om allerlei materiaal na te kijken en (indien mogelijk) te herstellen. Er zijn Repair Cafés in veel landen en steden. Ze werken gelijkaardig, maar elk heeft zijn eigen accenten, al naargelang de vrijwilligers die eraan meewerken. 

Ook in Eeklo is er een Repair Café.  Dat vindt afwisselend plaats in Wijkcentrum De Kring (februari, april juni, oktober), LDC Zonneheem (maart, mei, november) en De Kringwinkel Eeklo (september). In juli, augustus, december en januari zijn er geen bijeenkomsten.

Behalve op herstellen, focust Repair Café ook op het uitwisselen van kennis en samenwerking. Dit zorgt voor het behoud van waardevolle reparatiekennis en het opwaarderen van handenarbeid. Ook ontmoeting staat hoog in het vaandel. Tijdens het wachten kan je iets drinken en de kans dat je buurt- en/ of lotgenoten ontmoet en ermee in gesprek geraakt, is groot. Ook dat is een facet van Repair Café!

Hoe werkt Repair Café Eeklo?

Na registratie aan het onthaal word je, in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Die kijkt het toestel na, herstelt waar mogelijk of geeft advies. 

Ook voor kledij, textiel en juwelen en (hand)tassen ben je er op het juiste adres. Zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, parels rijgen en slotjes vervangen, handtassen herstellen … het kan allemaal. 

Op elke bijeenkomst in Wijkcentrum De Kring is er ook fietsherstel en is de politie aanwezig om je fiets te registeren.

Wie weet wat er aan het te herstellen toestel mankeert (stekker, binnenband, remkabel, …), kan dit vervangstuk meebrengen. Weet je dat niet, dan is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit of geven je advies.

De reparateurs doen hun uiterste best om je toestel te herstellen. Maar het is mogelijk dat het niet te herstellen is of dat je een extra onderdeel moet aanschaffen. 

 

Komende edities:

  • zaterdag 26 oktober 2019: Repair Café Eeklo in Wijkcentrum de Kring (+ fietsherstel)
  • zaterdag 23 november 2019: Repair Café Eeklo in LDC Zonneheem
  • zaterdag 15 februari 2020: Repair Café Eeklo in Wijkcentrum de Kring (+ fietsherstel)
  • zaterdag 21 maart 2020: Repair Café Eeklo in LDC Zonneheem
  • zaterdag 18 april 2020: Repair Café Eeklo in Wijkcentrum de Kring (+ fietsherstel)
  • zaterdag 23 mei 2020: Repair Café Eeklo in LDC Zonneheem
  • zaterdag 20 juni 2020: Repair Café Eeklo in Wijkcentrum de Kring (+ fietsherstel)
  • zaterdag 19 september 2020: Repair Café Eeklo in De Kringwinkel Eeklo – uitzonderlijk van 10 tot 12.30 uur
  • zaterdag 24 oktober 2020: Repair Café Eeklo in Wijkcentrum de Kring (+ fietsherstel)
  • zaterdag 21 november 2020: Repair Café Eeklo in LDC Zonneheem

De deuren gaan open om 9.30 uur, het laatste stuk wordt aanvaard om 11.45 uur en om 12 uur sluiten we af (behalve de bijeenkomsten in De Kringwinkel – telkens van 10 tot 12.30 uur)

Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken aan Repair Café Eeklo is welkom om het huidige team te versterken. Reparateurs (elektro, algemeen, fietsen) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden. Ook enthousiaste (amateur) fotografen zijn welkom!

Interesse? Contacteer ons! deverstelling@gmail.com of 0486 22 00 82