Repair Café – maart 2023

Op zaterdag 25 maart organiseert vzw De Verstelling het 50ste Repair Café in Eeklo. Wat eind 2014 begon met een handvol vrijwilligers is, dankzij geloof in het concept en ruggesteun van Wijkcentrum De Kring, uitgegroeid tot een vaste waarde met een stijgend aantal bezoekers en een 30-tal vaste medewerkers.

Ondertussen kan Repair Café ook terecht LDC Zonneheem en vinden de bijeenkomsten afwisselend plaats op beide locaties en eenmaal per jaar ook in De Kringloopwinkel van Eeklo. Er zijn acht Repair Cafés per jaar, telkens op zaterdagvoormiddag. 

In totaal voerde Repair Café Eeklo 2.330 herstellingen uit: 1.200 elektrische apparaten, 600 kledingstukken en ander textiel, 175 fietsen en 355 andere voorwerpen (juwelen, lederwaren, …). Daarvan werder er 1.590 of 68,25 % succesvol hersteld.

In Repair Café Eeklo kijken de herstellers van elektrische apparaten het toestel na, herstellen waar mogelijk, geven advies of zoeken uit of en welk vervangstuk een oplossing kan bieden. Het is mogelijk dat het niet te herstellen is of dat je een extra onderdeel moet aanschaffen en op een volgend Repair Café moet terugkomen.


De naaiploeg verstelt kleren en textiel: zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen …
Voor het herstel van juwelen ben je eveneens aan het juiste adres: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten …
Je kan er ook terecht met lederwaren (handtassen, riemen, …) en grotere stukken zoals rugzakken.

Praktisch
Repair Café Eeklo in LDC Zonneheem
Schietspoelstraat 9, 9900 Eeklo
Zaterdag 25 maart 2023
Van 9 tot 12 uur
Het laatste reparatiestuk wordt aanvaard om 11.45 uur

Kaart