Repair Café zaterdag 27 april

Op 27 april vindt Repair Café Eeklo plaats in Wijkcentrum De Kring. Er is die dag ook fietsherstel en je kan je fiets laten registreren. De deuren gaan open om 9.30 uur, het laatste stuk wordt aanvaard om 11.45 uur en om 12 uur sluiten we af.

Wat is een Repair Café?

Het is geen hersteldienst maar een plaats waar vrijwilligers samenkomen om allerlei materiaal na te kijken en indien mogelijk te herstellen. Er zijn Repair Cafés in veel landen en steden. Ze werken gelijkaardig, maar elk heeft zijn eigen accenten, al naargelang de vrijwilligers die eraan meewerken.

Behalve op herstellen, focust Repair Café ook op het uitwisselen van kennis en samenwerking. Dit zorgt voor het behoud van waardevolle reparatiekennis en het opwaarderen van handenarbeid. Ook ontmoeting staat hoog in het vaandel. Tijdens het wachten kan je iets drinken en de kans dat je buurt- en/ of lotgenoten ontmoet en ermee in gesprek geraakt, is groot. Ook dat is een facet van Repair Café!

Hoe werkt Repair Café Eeklo?

Na registratie aan het onthaal word je, in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Die kijkt het na, herstelt waar mogelijk of geeft advies. Ook voor kledij, textiel en juwelen, (hand)tassen ben je er op het juiste adres. Zomen in- of uitleggen, knopen aannaaien, knoopsgaten herstellen, ritsen vervangen, parels rijgen en slotjes vervangen, handtassen herstellen … het kan allemaal. Op elke bijeenkomst in Wijkcentrum De Kring is er fietsherstel en kan je je fiets laten registeren.

Wie weet wat er aan het te herstellen toestel mankeert (stekker, binnenband, remkabel, …), kan dit vervangstuk reeds meebrengen. Weet je dat niet , dan is dat geen probleem, de herstellers zoeken het voor je uit.

De reparateurs doen hun uiterste best om je toestel te herstellen. Maar het is mogelijk dat het niet te herstellen is of dat je een extra onderdeel moet aanschaffen.

Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken aan Repair Café Eeklo is welkom om het huidige team te versterken. Reparateurs (elektro, algemeen, fietsen) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden. Ook enthousiaste (amateur) fotografen zijn welkom!

Interesse? Contacteer ons! deverstelling@gmail.com of 0486 22 00 82